Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen in Waddinxveen

Overbeharing is een verschijnsel dat niet alleen vaak praktische, maar ook emotionele problemen met zich meebrengt. Het herhaaldelijk verwijderen van haren met pincet of ander materiaal, of het vermijden van lichamelijk contact zijn niet de meest aantrekkelijke oplossingen om de overbeharing voor de buitenwereld te verbergen.

De meest voorkomende oorzaken van overbeharing zijn:

  • erfelijke aanleg
  • storingen in het hormonale systeem
  • gebruik van medicijnen
  • bepaalde ziektebeelden
Afspraak maken

Behandelmethoden

Voor vrijwel iedere vorm van overbeharing is er een oplossing. Er moet onderscheid gemaakt worden tussen behandelingen met een tijdelijk effect en behandelingen met een definitief effect.
Harsen, epileren met een pincet, het gebruik van ontharingscrèmes, schuurplaatjes, ladyshave of scheermes, bieden tijdelijk een oplossing voor uw overbeharing. Een methode die in vrijwel alle gevallen definitief afrekent met overtollige haargroei, is elektrisch ontharen.

Wat is elektrisch ontharen?

Elektrisch ontharen is een definitieve methode om haren te verwijderen. Een dun, steriel wegwerp-naaldje wordt langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstootje dat vrijkomt de haarfollikel (dat is een haarzakje waarin de haar groeit) en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed het haar bereiken en vindt er geen haargroei meer plaats.

Deze methode is de enige geschikte voor alle type haren. dus ook grijze haren! Ook bij getinte huidskleur is deze methode mogelijk.
Dit in tegenstelling tot laser of I.P.L. ((Intense Pulsed Light), waarbij de haren donker, en de huid licht moeten zijn, omdat deze methoden werken op het pigment.

Behandelperiode

Totdat het totale gebied is onthaard, zult u regelmatig een behandeling moeten ondergaan. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel 1 à 2 jaar! Afhankelijk van de tijdsduur van een behandeling en het aantal jaren dat de overbeharing al aanwezig is. Wel is het zo dat u in het begin van het ontharingsproces frequent naar de praktijk komt, bijvoorbeeld 1 x per twee weken, maar daarna bouwt u af in tijd per behandelsessie om haarvrij te komen en met de frequentie van de behandeling. Dit betekent dat het onthaarproces in een afbouwende kuur zal plaatsvinden.

Kosten

Bij ernstige gevallen van overbeharing in het gezicht, kunt in aanmerking komen voor vergoeding door uw zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van uw zorgverzekering.
In ieder geval moet dan de behandeling plaatsvinden bij een schoonheidsspecialiste in het bezit van de ANBOS-specialisatie elektrisch ontharen.
Schoonheidssalon Mirelle is in het bezit van deze specialisatie.

Voor verdere vragen of informatie kunt u te allen tijde een afspraak maken voor een gratis intake gesprek!

Afspraak maken
ANBOS waddinxveen
John van G make-up Waddinxveen
Kae Waddinxveen
Vavin Waddinxveen